GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Ida's reise til Malta

Ida's reise til Malta

Det var vinteren 2022 at jeg bestemte meg for å bestille en språkreise med EF. Etter å ha tenkt på det lenge, bestemte jeg meg for å dra til Malta og Sliema sammen med EF i to uker, og dette skulle bli den beste reisen i mitt liv.

Før reisen

Først og fremst planleggingen av turen, forberedelsene og kontakten med EF. EF var utrolig flinke til å informere og forberede meg på turen. Det var både informasjonsmøter for EF, deretter for de som skal til Malta og til slutt avreisemøtet. Alt fra regler til pakking, avreise til hjemreise, skole til shopping, alle spørsmål ble besvart. Mitt tips til deg som skal reise: Sørg for å delta på de møtene EF inviterer til. Det finnes alltid nettbaserte alternativer, noe som gjør det hele mye enklere. Dette forbereder både den som skal reise og foreldrene på hva som kommer til å skje.

Avreisedagen

Avreisedagen er fylt med nervøsitet, spenning og glede. Man er fylt av mange ulike følelser på samme tid. Avreisedagen er både tøff og morsom, EF er der for å støtte og sørge for at ingen føler seg alene. På flyplassen møttes vi fire timer før avreise, og det var da vi fikk hilse på alle og bli litt kjent med gruppen. Jeg husker hvordan foreldrene mine ga meg litt lommepenger, klemte meg farvel og dro hjem. Jeg ble stående igjen, sammen med gruppen min og reiselederen. Alle med bagene sine og resten av eiendelene sine i hendene, klare til å dra. Jeg tror mange foreldre bekymrer seg litt for hvordan denne dagen skal gå. Hva om noe går galt, om man mister billetten, passet eller lignende? Jeg kan berolige dere med at reiselederen som er med barnegruppen (hvis dere reiser i en gruppe, som jeg gjorde) er utrolig flink og holder styr på alle barna, billettene deres osv. Han tar seg av alt og sørger for at alle får en god tur.

Dette var et bilde av meg og mine gode venner den første dagen (akkurat da vi ankom skolen på Malta)

På selve destinasjonen

Nå kommer den beste delen - selve reisen. Overnatting og mat: På EF kan du velge om du vil bo i en bolig og/eller på campus eller hos en vertsfamilie. Jeg valgte å bo hos en vertsfamilie og vil snakke fra mitt perspektiv. Det kan være litt skummelt og utrygt å bo hos en vertsfamilie, men jeg angrer ikke på valget mitt i det hele tatt. Jeg var så heldig å få verdens beste vertsfamilie. Jeg hadde en vertsmor som bodde i et vakkert, koselig og litt eldre toetasjes hus. Hun hadde vakre vinduer og mange fine møbler med gammelt design. Hun var veldig snill og lyttet alltid til oss. Hun lagde mat etter våre preferanser, og vi fikk smake på noen av hennes spesialiteter og også noe av den maten som er populær på Malta. Hun hjalp oss med klesvask og sørget for at vi alltid hadde alt vi trengte, og at vi følte oss komfortable. Hun var alltid tidlig oppe og sørget for at frokosten sto på bordet når vi sto opp. Vi fikk verdens mest luksuriøse frokost, nesten som en buffé på et hotell. Båndet jeg fikk til vertsmoren min var sterkt, selv om jeg bare bodde hos henne i to uker. Jeg anbefaler virkelig vertsfamilie etter den opplevelsen jeg hadde. Men etter det jeg har hørt, var oppholdet på Malta veldig bra og godt likt. Så velg etter hva som føles best! Og hvis det går galt og du føler deg usikker på valget ditt vel på destinasjonen, er EF alltid der og vil hjelpe deg og lese situasjonen.

Aktiviteter

På Malta hadde jeg et tettpakket program nesten hver dag, men jeg klager ikke! Jeg hadde det så gøy og rakk å gjøre så mye takket være de produktive dagene vi hadde. På ukedagene hadde vi skole + en eller to aktiviteter. Disse aktivitetene inkluderte EF-disco, ulike utfordringer, quiz, strandhygge, utforsking, shopping osv. Her er et bilde fra EF-diskoteket:

Her er et eksempel på en tidsplan:

I helgene var det ikke skole, og da hadde vi halv- eller heldagsutflukter. Vi besøkte hovedstaden Valletta, dro til en vakker øy/strand som heter Comino og så hadde vi noen ganger fun pack som man da kjøper (eller en gratis aktivitet for de som ikke har bestilt fun pack).

Hver søndag kveld hadde vi også kvelden fri til å bli kjent med vertsfamilien vår, eller chill time på residensen hvis du ikke bodde i en vertsfamilie. Mine tre favorittaktiviteter: Båtfesten var helt klart min favoritt. Jeg kommer alltid til å huske denne kvelden, for det var en av de beste i mitt liv. Båtfesten var noe man kunne kjøpe seg til, og det var 100 % verdt det, spør du meg.

Megafest: Inkludert i funpacken som du kjøper. Dette var utrolig gøy og virkelig en maksimert fest.

Camino: Så utrolig vakker, har ikke ord. Også inkludert i funpacken.

2 gratisaktiviteter som var utrolig morsomme: Paperclip challenge: Vi ble delt inn i lag og skulle bytte en binders mot noe bedre. Strandklubb: På Malta har EF sin egen strandklubb. Her er det bordtennisbord, solsenger, kafé og selvfølgelig kan man bade i havet!

Skolen

Antall leksjoner avhenger av hvilket kurs du velger. Jeg hadde 2 timer og 40 minutter om dagen hver ukedag. Vi hadde 1 time og 20 minutter, så en pause og deretter en ny time av samme lengde. På Malta jobbet EF-skolen mye med elevmedvirkning, og vi fikk være med på å bestemme arbeidsområder. Timene var veldig morsomme og lærerike. Vi hadde mange morsomme prosjekter og oppgaver som gjorde skolegangen 100 ganger bedre enn her hjemme i Sverige. Før jeg dro, måtte jeg ta en innplasseringstest som avgjorde hvilken klasse jeg havnet i. Hvis det føltes dårlig, hjalp EF til og flyttet eleven til en klasse som passet bedre. Men jeg trivdes veldig godt i klassen min og fikk faktisk to veldig gode venner fra Østerrike.

I løpet av språkreisen min fikk jeg også ta eksamen. Vi fikk de klassiske hattene som i alle amerikanske filmer, og vi fikk et diplom og også et sertifikat som fortalte om skolegangen vår og også den avsluttende eksamenen som vi hadde. Under eksamen ble det avgjort hvilket nivå vi hadde i engelsk. Under eksamen ble det også delt ut ekstrapriser for mest hjelpsomme, beste staving, mest forbedrede engelsk osv. Jeg kan med stolthet si at jeg faktisk fikk "beste grammatikk" eller de kalte det "grammatikkguru"). Måtte legge det til, for jeg er fortsatt veldig stolt av det.

Reisen hjem

Hjemreisen gikk like greit som reisen dit. En veldig trist dag, jeg måtte si farvel til vertsmoren min og deretter farvel til gruppen min på Arlanda. Men som sagt, en veldig smidig reise!

EF Reunion Party

Det er så verdt det! Du får se så mange gamle venner fra gruppen, ha en siste fest med hverandre, en magisk kveld! Book det hvis du får sjansen!

Det var min erfaring med EF

Håper dette inspirerer noen til å ta steget og bestille en tur med EF! Takk for meg!

Avslutter med et bilde sammen med min herlige aktivitetsleder på Malta.

Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på