GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Tiden er inne nå: 8 grunner til å lære et nytt språk

Tiden er inne nå: 8 grunner til å lære et nytt språk

Nesten alle kan nevne ett språk de ønsker å lære seg - japansk står på ønskelisten min. Men nesten alle har utallige unnskyldninger for hvorfor de ennå ikke behersker språket flytende: Det var ingen penn til å fylle ut påmeldingsskjemaet med, og du vet, dagen har bare så mange timer. Men snart. Neste år. Ja, sannsynligvis neste år.

Tiden er inne, mine venner. Å lære et nytt språk vil gi deg superkrefter.

1. Mer selvtillit, mer moro

Å lære et språk øker selvtilliten din: Du får nye venner, forstår filmer uten undertekster og kan til og med hjelpe turister som spør om veien. Komplimenter, beundring og applaus i ny og ne kan være en hyggelig bieffekt når du lærer deg et språk.

2. Øker innsatsen i hjernen

Hjernecellene dine vil øke innsatsen når du lærer et nytt språk. Hukommelsen blir bedre, noe som er en stor fordel når du skal finne nøkler eller ta eksamener. Den ekstra hjernekraften vil også hjelpe deg med å ta bedre beslutninger raskere. Hvor fantastisk er ikke det?

3. Ta den mindre trafikkerte veien

Når du lærer deg et nytt språk, blir feriene dine mye mer spennende. Selv med grunnleggende språkkunnskaper kan du reise utenfor allfarvei og oppleve ditt livs eventyr. Du får se en annen, mer autentisk side av et land og får nye venner (og tar kulere bilder som vil gjøre de gamle vennene dine sjalu).

4. Oh la la!

Aksenter er kult. Alt høres bedre ut når det blir sagt med aksent - du kan nærmest lese opp telefonkatalogen, og det blir søtt. Så vis frem dine nye språkkunnskaper høyt og stolt, og prøv å snakke deg ut av den parkeringsboten.

5. La oss snakke sammen

Å delta på et språkkurs i utlandet er ikke bare gøy, men du vil også få massevis av nye venner fra hele verden. Takket være sosiale medier er det enklere enn noensinne å holde kontakten og øve på språkferdighetene sammen (det gjør leksene morsomme, ikke sant?).

6. Verden venter på deg

Et nytt språk gir deg muligheten til å bo, jobbe eller studere i et annet land. Har du drømt om å åpne en kafé i Paris eller komme inn på et amerikansk universitet? Å kunne språket er første skritt på veien til å leve ut drømmen.

7. Vent litt, London. Paris er på den andre linjen.

Å kunne minst to språk vil sette fart på karrieren din. Å være en global borger som kan kommunisere med mennesker fra hele verden, er avgjørende i vår sammenkoblede verden. Og du vil tjene mer penger - et andrespråk er i bunn og grunn en gave som fortsetter å gi.

8. Åpen + tolerant = fantastisk

Et nytt språk hjelper deg til å forstå andre mennesker og se verden gjennom deres øyne. Du vil oppleve en ny måte å leve på, lære nye skikker og innse at det finnes mer enn én måte å vaske klær på eller arrangere et middagsselskap på. Noen ting blir bedre, andre blir rett og slett annerledes.

Learn a new language with usLearn More
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Utforsk verden og lær et nytt språk i utlandet

Les mer